Το ταλέντο είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεγαλοφυΐα είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν. (Άρθουρ Σοπενάουερ)

Με τη φιλοσοφία είτε θα αυξήσεις τις γνώσεις σου, είτε θα συνειδητοποιήσεις την άγνοιά σου. Ότι από τα δύο και αν σου συμβεί είναι καλό. (David Hume.)




Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Δύσκολοι καιροί...


 Δύσκολοι καιροί...


Και χαλεποί! Και καλά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με τον πετσοκομμένο έστω μισθό ή σύνταξη. Επιβιώνουμε!  Η νεολαία όμως; Χωρίς  δουλειά ή έστω με περιστασιακή – όπου και αν – πώς θα επιβιώσουν; Και ποιοί νέοι; Απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών με πτυχία δυνατά τόσο που άλλοτε ήταν δακτυλοδεικτούμενοι. Τώρα μένουν στα αζήτητα. Η  elite της νεολαίας (από άποψη γνώσεων), οι αριστούχοι, με  εφόδια και περγαμηνές. Κι ενώ άλλοτε π.χ. ένας απόφοιτος Πολυτεχνείου είχε λαμπρό το  μέλλον μπροστά του , τώρα σαν ελεύθερος επαγγελματίας δεν βλέπει πουθενά πράσινο φως. Έτσι βλέπεις τέτοια παιδιά να δουλεύουν στα ταμεία των κινηματογράφων ή των  Σούπερ Μάρκετ, σερβιτόροι , delivery ή να μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια για 5 ευρώ ( το είδα κι αυτό σε απόφοιτο  Πολυτεχνείου και εξεμάνην σφόδρα). Και βέβαια η δουλειά ντροπή δεν είναι, όμως δε νομίζετε ότι αυτά τα παιδιά του 19,5, που ξενύχτισαν και μόχθησαν και πλούτισαν το γνωστικό τους οπλοστάσιο,  τ’ άξιζε μια καλύτερη τύχη; Μαθητές του 19,5-20! Τους πολιτικούς που ξέρω ήταν μετριότητες έως κόπανοι σαν μαθητές. Απλά είχαν το θράσος, την αναίδεια , τον αριβισμό και τη φιλοδοξία να γίνουν πολιτικοί. Και βέβαια ούτε ίχνος ηθικής. Γιατί πολιτική κι ηθική ποτέ δεν πάνε μαζί. Κανονικά αυτοί οι πολιτικάντηδες- σαλτιμπάγκοι έπρεπε να μοιράζουν τα διαφημιστικά φυλλάδια και όχι η  elite του πνεύματος. Όμως είπαμε ότι η πολιτική όζει και τα παιδιά αυτά είναι ηθικά στοιχεία. Και δε συμβιβάζονται με τη βρωμιά.  Αυτά λοιπόν τα  παιδιά πώς  θέλετε να βλέπουν τους πολιτικούς μας – θλιβερά ενεργούμενα- που εν πολλοίς ευθύνονται γι’ αυτό το χάλι; Αυτούς που μπροστά στο ατομικό συμφέρον θυσιάζουν τα πάντα και πρωτίστως το μέλλον της νεολαίας μας; Δε θά’ναι εξοργισμένοι και αηδιασμένοι απέναντι σε κάθε πολιτικό – μαμούκαλο; Και δε θά’ναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να σύρουν τον κάθε υπεύθυνο γι’ αυτή την κατάντια πάνω σε αγκαθωτούς ασπάλαθους πληρώνοντας έτσι για τα κρίματά του;  Στους ασπάλαθους, στους ασπάλαθους, εκεί θα πρέπει να καταλήξουν όλοι αυτοί οι ελεεινοί αχυράνθρωποι!  Εκεί!!!  Στους ασπάλαθους!!!  

Υ.Γ. Αιδώς!!! κάφροι πολιτικάντηδες! Ντροπή σας και πάλι ντροπή σας που οδηγήσατε αυτά τα παιδιά να μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια στους δρόμους. Έχετε ακέραια την ευθύνη κατάπτυστα ρεντίκολα και θλιβερές μαριονέτες!

Αναδημοσίευση επιστολής αναγνώστη.